Gemeente Berlaar

Propvolle Week van de Opvoeding in Berlaar: van kinderwandeling en ex-K3 tot kampvuur en knuffelturnen

Met een groot startfeest op woensdag 15 mei begint de Week van de Opvoeding in Berlaar al één dag vroeger. Het Huis van het Kind neemt deel aan de week en organiseert een reeks gratis activiteiten voor jong en oud.

“Op het programma staat een geanimeerde, interactieve kinderwandeling, waarbij enkele vossen het bos overnemen en de wandelaars opdrachten kunnen uitvoeren”, verduidelijkt schepen van Jeugd Suzy Put (CD&V). “Maar ook na de wandeling gaan we nog even door. Met een grappige show van een clown, een springkasteel en ijsjes is er van verveling geen sprake.” De wandeling start om 14 uur in het Geboortebos, op de hoek van de Legrellestraat en de Kesselsteenweg, loopt over een parcours van 3,5 km en kan je daarna elke dag tijdens de Week van de Opvoeding afleggen. Op donderdag 16 mei van 10 tot 11 uur leren peuters al spelend bewegen aan Buitenschoolse Kinderopvang Roefels en op zondag 19 mei komt Kristel Verbeke (ex-K3) langs. Ze leest van 11 tot 12 uur voor uit haar boek ‘Alles Kids!’ op speelterrein Kriebels. Na de lezing worden er nog twintig exemplaren van het boek verloot en wordt er gepicknickt.

Vadervuur

Maandag 20 mei staat dan weer helemaal in het teken van de vaders, want dan komt Wim Schotsmans het Vadervuur van Vaderklap in goede banen leiden. De sessie, in de vorm van een kampvuur, vindt ‘s avonds om 20 uur plaats. Samenkomst in de refter van gemeentelijke basisschool Heikant. Inschrijven is verplicht en kan via huisvanhetkind@berlaar.be.

De opa’s en oma’s komen op dinsdag 21 mei aan bod. Om 19.30 uur komt Bieke Geenen, grootoudercoach en auteur, haar boek ‘Opa en oma zonder stress’ voorstellen. Voor deze activiteit kunnen de grootouders ook terecht in de refter van gemeentelijke basisschool Heikant. In diezelfde refter wordt de Week van de Opvoeding op 23 mei afgesloten met een workshop ‘Knuffelturnen’. Er zijn twee sessies beschikbaar: één van 14 tot 15 uur en één van 15.30 tot 16.30 uur. Inschrijven is noodzakelijk, want er zijn slechts 20 duoplaatsen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer