rv

Speelterrein Kriebels heropent met buitenspeeldag

Speelterrein Kriebels in de Ballaarweg onderging de laatste maanden een metamorfose en is op buitenspeeldag, op woensdag 24 april, opnieuw open voor kinderen. In september van vorig jaar ging de herinrichting van speelterrein van start. Het oude speelplein werd toen nog uitsluitend gebruikt door Speelplein Kriebels en bevatte geen speeltuigen, buiten het ‘fort’. In een volgende stap biedt het lokaal bestuur, dat de gronden in 2015 kocht, het terrein nu aan als openbare speelruimte. 

“We willen in Berlaar plekken creëren waar ouders, grootouders of andere begeleiders met de kinderen kunnen komen spelen”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Omdat het terrein alleen tijdens de zomermaanden bezet wordt door de speelpleinwerking, kan het van september tot en met juni zonder problemen gebruikt worden als openbare speeltuin. Het bevindt zich in het centrum van onze gemeente, maar is toch voldoende afgeschermd om de kinderen veilig te kunnen laten spelen.”

“Om het terrein helemaal af te stemmen op de wensen van de kinderen en hun ouders organiseerden we in april 2018 een gezamenlijke denkoefening”, vervolgt schepen van Jeugd Suzy Put (CD&V). “Alle inspiratie die uit deze oefening is voortgekomen, werd nadien verwerkt in een ontwerp met natuurgerichte speelplekken vol speelimpulsen waarin kinderen worden uitgedaagd om inventief en creatief te spelen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer