De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.

Trio riskeert celstraffen van twee jaar voor handel in speed

Drie mannen uit Mechelen en Berlaar riskeren celstraffen van twee jaar effectief. Het trio moest zich vanmiddag verantwoorden voor het verhandelen van speed. De bal ging aan het rollen nadat de politie van Mechelen in 2018 een fietsendief kon arresteren.

Kort na de arrestatie van de fietsendief werd er bij het fouilleren van de verdachte een gebruikershoeveelheid speed gevonden. De man wees naar twee van de drie verdachten die zich vanmiddag moesten komen verantwoorden voor drugsbezit- en handel. “Er werden bij alle drie verdachten huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werd 668,80 gram speed gevonden”, klonk het bij openbaar aanklager Ken Van Hoogenbemt. Vooral bij de 38-jarige Mohammed M. uit Mechelen was de getroffen vondst erg groot. “Dat maakt zijn rol in de verkoop van de drugs erg verdacht.”

De drie werden meegenomen naar het politiekantoor en werden verhoord. Slechts een van de drie beklaagden gaf op zitting de verkoop toe. “Maar hij heeft er niet het grote geld mee verdiend. Laat staan dat hij er een luxeleventje aan overhield”, zei meester Boris Reynaerts. Hij verdedigde een van de drie verdachten en vroeg een straf met uitstel. Ook zijn confraters deden dat. Zij ontkenden wel dat ze de drugs verkochten. “De aangetroffen speed was voor het eigen gebruik van mijn cliënt”, voegden de advocaten toe. Twee van de drie verdachten verschenen vandaag aangehouden voor de rechter. Zij hadden hun voorwaarden niet nageleefd. 

Vonnis op 6 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer