Google Maps

Vlaamse subsidie voor gescheiden riolering in Melkouwen

Het lokaal bestuur van Berlaar ontvangt een Vlaamse subsidie voor een rioleringsproject in Melkouwen. De straten Heestenweg, Hellestraat, Varenweg, Dennenweg, Broekweg en Sparrenweg worden daar volgend jaar voorzien met een gescheiden riolering. Vlaanderen deelt iets meer dan 800.000 euro aan subsidies uit voor het project.

Op voorstel van Vlaams minister Koen Van den Heuvel heeft de Vlaamse Regering ingestemd met het optimalisatieprogramma 2020 ter waarde van 230 miljoen euro voor projecten van Aquafin. Daarnaast heeft de minister het eerste subsidieprogramma 2019 voor 184 gemeentelijke rioleringsprojecten goedgekeurd. In totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd. Via het subsidieprogramma krijgen 184 gemeentelijke rioleringsprojectenprojecten de garantie dat ze 75 procent van de rioleringskost gesubsidieerd zullen worden. Berlaar hoort bij de gelukkige gemeenten. “Onze gemeente krijgt vanuit het Vlaams gewest een financieel duwtje in de rug voor riolering. Dankzij deze investering kunnen we de riolerings- en zuiveringsgraad in onze gemeente verder opkrikken”, deelt burgemeester Walter Horemans (CD&V) mee.

Volgend jaar start in de Heestenweg, Hellestraat, Varenweg, Dennenweg, Broekweg en Sparrenweg de aanleg van een gescheiden riolenringstelsel. “Momenteel stroomt het afvalwater van de bewoners nog rechtstreeks naar de grachten”, aldus schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA). Op dit moment is 65 procent van de straten gerioleerd in Berlaar. De ambitie van het lokaal bestuur is om naar de 96 procent te gaan. “Dat we duurzaam moeten omspringen met water is algemeen geweten, maar met deze financiële injectie zetten we weer een stap vooruit. Niet alleen bovengrondse zichtbare investeringen zijn belangrijk, maar zeker de ondergrondse verbeteren de levenskwaliteit van onze gemeente”, besluit de burgemeester.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer