Buurtbewoners overhandigen de petitie tegen zachte bermen aan burgemeester Katja Gabriels.
Foto Geert De Rycke Buurtbewoners overhandigen de petitie tegen zachte bermen aan burgemeester Katja Gabriels.

530 handtekeningen tegen zachte bermen in Kerkstraat

Een petitie met zo'n 530 handtekeningen tegen de komst van zachte bermen in de Kerkstraat werd gisterenavond overhandigd aan burgemeester Katja Gabriëls (Open Vld).

Toen de buurtbewoners van de Kerkstraat in Overmere hoorden dat de parkeerstroken in hun straten moeten wijken voor zachte bermen werd al snel een petitie gestart tegen de komst ervan. "We kennen intussen dat soort bermen want er werden enkele maanden geleden ook zo'n bermen aangelegd langs de Gentsesteenweg en daar zorgden die alleen nog maar voor problemen", weet Willem Van Hoecke. "We verliezen niet enkel parkeerplaats, het wordt ook moeilijk om van onze oprit te rijden want nu moeten we meteen achterwaarts de straat op rijden. Bovendien komen heel wat auto's en vrachtwagens vast te zitten in de modderpoeltjes."


De petitie werd gisteren overhandigd aan burgemeester Katja Gabriëls (Open Vld). "We vroegen aan het Agentschap Wegen en Verkeer om er grasdallen te plaatsen waarop geparkeerd kan worden maar ze gingen niet in op onze vraag. We hebben hen al enkele brieven gestuurd waarop we tot vandaag geen antwoord kregen. Als gemeentebestuur kunnen we enkel suggesties doen. We zullen dan ook de petitie aangetekend opsturen", zegt de burgemeester.


Ook het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werd uitgenodigd omdat de Kerkstraat een gewestweg is en de Vlaamse overheid bevoegd is om te beslissen wat er met de weg gebeurt. Maar die lieten zich op het laatste moment verontschuldigen. (KDBB)

Lees meer