CD&V wil armoedebarometer invoeren

Oppositiepartij CD&V wil dat het bestuur meer inzet op de armoedeproblematiek. Ze willen dat doen met een armoedebarometer en een armoedetoets.

CD&V Berlare wil dat de armoede in de gemeente beter wordt aangepakt. "De voorbije jaren is de armoedeproblematiek in Berlare sterk toegenomen. Zo steeg onder andere het aantal kinderen dat geboren werd in een kansarm gezin van twee naar zes procent", weet Yves Poppe van de CD&V-afdeling. "Hoewel de cijfers duidelijk aantonen dat de armoede in Berlare toeneemt, heeft het bestuur hier de voorbije jaren nauwelijks op ingezet", zegt Steven Baeyens.


CD&V heeft enkele voorstellen klaar om de armoedeproblematiek aan te pakken. "Eerst moet er een armoedebarometer komen die de armoede in onze gemeente in kaart brengt om zo een nog gerichter armoedebeleid te kunnen voeren." Daarnaast stelt CD&V voor om een armoedetoets in te voeren. "Die moet nagaan of beslissingen niet nog mee meer armoede creëren", zegt Marc Duquet. "We zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen al een belangrijke stap kunnen zijn in de strijd tegen armoede", besluit Poppe. (KDBB)

Lees meer