Schepen van Sport Steven Vandersnickt in de sporthal die binnenkort een make-over krijgt.
Foto Geert De Rycke Schepen van Sport Steven Vandersnickt in de sporthal die binnenkort een make-over krijgt.

Clubs krijgen meer plaats in sporthal

VERBOUWING EN HERINRICHTING ZAL ZO'N 54.000 EURO KOSTEN

De sporthal in Overmere krijgt binnenkort een grote make-over. Enkele leegstaande ruimtes zullen heringericht en verbouwd worden tot nieuwe sportlokalen. "De andere zalen zitten overvol. Met deze verbouwing kunnen we de accommodatie veel beter gebruiken", aldus schepen Steven Vandersnickt. De kostprijs komt neer op zo'n 54.000 euro.

De verbouwingen aan de sporthal in Overmere zijn al een hele tijd geleden gegroeid vanuit de sportraad. De lokalen achteraan de sporthal, die zijn toegewezen aan de atletiekclubs, worden vandaag bijna niet of zelden gebruikt, terwijl de andere zaal vaak gelijktijdig meerdere sportactiviteiten moet organiseren. "De lokalen worden maar een keer om de zoveel tijd gebruikt om te vergaderen. Dat is zonde, zeker omdat de andere zalen altijd overvol zitten, dus leek het ons een goed idee om deze nuttig te gebruiken en te verbouwen", klinkt het.


De nieuwe zaal moet vooral dienen voor sporten zoals judo, karate, dans en zumba. Bij de gevechtssporten in de grote zaal moeten de matten nu telkens aangebracht en daarna weer verplaatst worden. "In de nieuwe zaal kunnen deze gewoon blijven liggen en hoeft die verhuis dus niet meer te gebeuren."

Kleedkamers

Om de zaal groot genoeg te maken, zullen enkele kleedkamers ook worden herbouwd en zal er een muur uitgebroken worden. Er verdwijnt ook een kleedkamer. Tussen de overige kleedkamers en de polyvalente zaal komt er dan een gang die naar de andere zalen loopt en uitkomt in een nooduitgang aan de achterkant van de sporthal.


Ook conflicten tussen de verschillende sporten moet binnenkort in de nieuwe zaal worden vermeden. "Nu wordt er samen gedanst en badminton gespeeld. De muziek hierbij zorgt soms voor geluidshinder voor de badmintonners, maar dat zal binnenkort allemaal veranderen", aldus Vandersnickt. De sportclubs reageren ook erg positief op deze beslissing en zien de extra zaal zeker zitten.

Atletiek

De atletiekclubs werden ook al op de hoogte gebracht en krijgen een andere kleedkamer toegewezen. Er zal ook een nieuw berghok worden voorzien aan het B-voetbalveld van SK Overmere. Daar kunnen ze al hun materiaal in kwijt. Ook de voetbalclubs krijgen een berging voor hun materiaal. De voorbereidende werken zouden starten in februari volgend jaar. De volledige herinrichting zou afgewerkt moeten zijn tegen april 2018.

Lees meer