3 Kleine Thor was in de wolken toen hij in De Speelfabriek in Diest van zijn idool Bumba een flinke knuffel kreeg.
Bollen Kleine Thor was in de wolken toen hij in De Speelfabriek in Diest van zijn idool Bumba een flinke knuffel kreeg.

DE DAG VAN ZIJN LEVEN

GEHANDICAPT JONGETJE THOR (4) ONTMOET EINDELIJK ZIJN IDOOL BUMBA

De 4-jarige Thor mocht gisteren in levende lijve zijn idool Bumba ontmoeten. Vzw Veel Liefs maakte de droom waar van de jongen die geboren werd met een hersenafwijking. "De kers op de taart van de 7.112 kaartjes die Thor voor zijn verjaardag kreeg." Die kwamen toe na een oproep in onze krant.

De 4-jarige Thor uit Overmere mocht gisteren samen met zijn ouders, broer Viggo en zusje Dieuwke naar De Speelfabriek in Diest. Viggo en Dieuwke namen ook nog eens hun hele klas mee uit de vrije basisschool van Overmere. Speciaal voor Thor organiseerde vzw Veel Liefs een ontmoeting met Bumba. Ook de figuurtjes Elsa, Anna en Kristoff van 'Frozen' waren van de partij. vzw Veel Liefst laat in de eerste plaats dromen van kinderen met kanker in vervulling gaan.


"Maar omdat we het verhaal van Thor zo aangrijpend vonden en omdat het heel moeilijk blijkt te zijn om een ontmoeting te regelen met Bumba via Studio 100, wilden wij dat wel voor onze rekening nemen", klinkt het bij de vzw.


De mensen van de vzw, die gevestigd is in Diest, lieten speciaal voor de gelegenheid een Bumba-kostuum maken. Thor heeft een motorische en mentale beperking waardoor hij verstandelijk anderhalf jaar blijft. Maar Bumba herkende hij gisteren meteen. In een eerste reactie hield hij zijn handje voor zijn mond, alsof hij niet wist wat hem overkwam. Maar daarna hebben ze samen gespeeld en mochten alle kinderen op de foto met het clowntje. Voor Thor was het een droom die in vervulling ging, maar ook voor de ouders van Thor werd het een onvergetelijk moment want zowel papa als mama pinkte een traantje weg.


"Ik kreeg kippenvel over heel mijn lichaam", vertelt mama Nancy De Boever. "Deze dag zullen we nooit vergeten. Het is gewoonweg prachtig wat vzw Veel Liefs verwezenlijkt heeft. De Speelfabriek was eigenlijk gesloten vandaag en toch hebben die mensen gewoon hun zaak geopend voor ons."


"Als je eens nadenkt hoeveel mensen hier aan meewerkten! Ook de directie en de leerkrachten van het schooltje in Overmere waren meteen enthousiast om mee te komen. Het is niet alleen fantastisch voor Thor, maar ook voor ons. We voelen ons zo erg gesteund. Dit is een onbeschrijflijk gevoel. Het lijkt wel of Thor een held is geworden."


Wat begon met een simpele oproep op Facebook om zo veel mogelijk kaartjes te sturen voor de vierde verjaardag van Thor, werd een gigantisch succes. "We kregen intussen al 7.112 verjaardagskaartjes in de bus en er komen er nu nog steeds toe. Mensen stuurden ons knuffels van Bumba en andere mensen lieten ons weten dat we handgeschilderde platen van Bumba mogen gaan halen. En nu deze ontmoeting. Dit hadden we zelf nooit durven dromen", zegt Nancy.

3 Mama Nancy geniet mee van de hoogdag van haar zoontje.
Bollen Mama Nancy geniet mee van de hoogdag van haar zoontje.

Ook financiële steun

"Intussen werden we ook al op de hoogte gebracht van een evenement dat binnenkort zal georganiseerd worden om ons financieel te steunen want de aanpassingswerken aan ons huis, de speciale stoelen en hulpmiddelen voor Thor kosten veel geld."


Thor beleefde gisteren alvast de dag van zijn leven want ook in het terug naar huis rijden, bleef hij onophoudelijk 'Bumba' roepen.


Wie het verhaal van Thor wil volgen kan terecht op de Facebookpagina 'Benefiet Thor'.

3 De klasgenootjes van de broer en zus van Thor genoten mee van de speciale dag en gingen graag op de foto met die andere held van de dag.
Bollen De klasgenootjes van de broer en zus van Thor genoten mee van de speciale dag en gingen graag op de foto met die andere held van de dag.

Lees meer