Bij de brand kwam asbest vrij, maar de gevolgen blijven beperkt tot aan de brandhaard zelf.
Koen Baten Bij de brand kwam asbest vrij, maar de gevolgen blijven beperkt tot aan de brandhaard zelf.

Geen grote gevolgen nadat asbest vrijkwam bij zware brand in Overmere

Bij de zware brand aan Vintage Car Shop in de Dendermondsesteenweg in Overmere is geen groot risico ontstaan door de vrijgekomen asbest. Een gespecialiseerde firma kwam gisterenavond nog stalen nemen en de resultaten hiervan waren deze ochtend bekend. “De luchtkwaliteit in Berlare stelde geen verhogingen vast", klinkt het. 

Bij de staalnames werden enkel vlakbij aan de brandhaard zelf tot aan het wassalon en de camping deeltjes van asbest aangetroffen. Het gaat om chrysotiel, wat de minst schadelijke vorm is van asbestdeeltjes. “Een gespecialiseerde firma werd aangesteld om de contaminatieplaatsen vandaag nog asbestvrij te maken, dit in samenwerking met de brandweer die aanwezig blijft aan de site", zegt burgemeester Katja Gabriëls. 

Na overleg met de veiligheidsdiensten werd ook beslist dat ramen en deuren opnieuw open mogen gaan en dat voedsel uit de moestuinen mag geconsumeerd worden. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer