BELGA

Gemeente betaalt 20 procent van de kostprijs op Buzzy Pazz

De gemeente Berlare zal ook volgend schooljaar een deel van de kostprijs van de Buzzy Pazz voor jongeren voor zich nemen. Die korting wordt dit jaar automatisch toegekend voor wie er recht op heeft. In totaal zal de gemeente ongeveer twintig procent van de kosten voor haar rekening nemen. 

De bijzondere Buzzy Pazz geldt voor jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Zij kunnen voordeliger een busabonnement aankopen door tussenkomst van de gemeente.  “Wie in aanmerking komt, moet voortaan geen inspanning meer leveren om naar het gemeentehuis te komen”, legt schepen van Mobiliteit Carine Meyers uit. “De Lijn kent de korting automatisch toe op basis van leeftijd en postcode.” 

Op die manier loopt geen enkele inwoner die een abonnement aanvraagt bij De Lijn de korting nog mis. “Jongeren die in september voor het eerst de overstap maken naar het secundair onderwijs, laat De Lijn bovendien een maand gratis kennismaken met het openbaar vervoer”, besluit de schepen. Een gratis ‘probeerabonnement’ kan je aanvragen via de website van De Lijn.

Lees meer