4 De brand richtte heel wat schade aan in de garage en aan de woning.
Koen Baten De brand richtte heel wat schade aan in de garage en aan de woning.

Hele gemeente springt in de bres voor garagehouder na verwoestende brand

Rekeningnummer geopend voor koppel om financieel te helpen. Ook al grote inzameling van kledij en materiaal

De steun die de eigenaar van Vintage Car Shop krijgt is intussen gigantisch. Enkele uren na de brand werden al meteen verschillende acties opgestart om het getroffen gezin te helpen met materiaal en dingen die ze echt kunnen gebruiken. Er werd een crowdfunding opgestart en enkele vrienden van het gezin zijn volop bezig met ophaling van alle materialen, zowel voor de pasgeboren baby als het koppel. “Inwoners reageren massaal en brengen heel veel spullen samen, het is ongelofelijk om te zien”, zeggen Tatiana Steeghers en Freya Waldack, vriendinnen van het getroffen koppel. 

Dat het koppel een hechte vriendengroep heeft die de eigenaar van de garage door dik en dun steunt en het gezin wil helpen met zo snel mogelijk opnieuw alles op te bouwen, werd gisteren al duidelijk. Tijdens de brand zelf hielpen een tiental vrienden om zoveel mogelijk auto’s nog te redden van de vlammenzee. Een aandoenlijk beeld, maar een teken van echte vriendschap was het absoluut. Ook enkele uren na de brand sprongen verschillende vrienden en vriendinnen van het koppel te hulp om te helpen. De samenhorigheid in de gemeente was meteen bijzonder groot. “Alleen deze ochtend al hebben we gigantisch veel materiaal verzameld, zowel babyspullen als meubels, als kledij”, aldus Tatiana en Freya. 

4 De schade na de brand is enorm.
Koen Baten De schade na de brand is enorm.

Apothekers schenken papflessen 

De steun gaat zelfs buiten Berlare. Ook mensen vanuit Hamme en Zele schieten te hulp en hebben spullen voorzien om het koppel te helpen. “De apothekers uit de regio hebben ook meteen met ons contact opgenomen. Zij hebben ons nieuwe papflessen gegeven en andere babyspullen die het koppel nu echt kan gebruiken”, klinkt het. “Er was vlak na de brand geen enkel moment van twijfel om te helpen waar we kunnen. Als we alles verzameld hebben, zullen we kijken wat ze echt broodnodig hebben en dat overhandigen we aan hen”, klinkt het. 

4 Tatiana en Freya halen al het materiaal op dat de bewoners geven.
Koen Baten Tatiana en Freya halen al het materiaal op dat de bewoners geven.

Hond levend uit brand gekomen

Naast de verwoestende brand was er ook een sprankeltje hoop voor het koppel. In de woning zaten ook nog drie huisdieren, twee katten en een hond. De katten overleefden de brand helaas niet, maar de hond kon zichzelf in veiligheid brengen. “Hij heeft vijf uur lang onder een auto gelegen, en kwam dan plots tevoorschijn. Het is een wonder dat hij nog leeft, maar wel een opsteker voor het koppel”, zegt Tatiana. “Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor de hulp, het is magnifiek dat dit kan in onze gemeente.” 

4 De brand ontstond achteraan in de garage.
Koen Baten De brand ontstond achteraan in de garage.

Naast de vele ophalingen van spullen is er ook een crowdfunding opgestart. Die bracht in een mum van tijd meer dan 1.500 euro op. Intussen werd er ook een bankrekening geopend waar mensen geld kunnen storten om het gezin te helpen. Het rekeningnummer is BE97 7350 4932 0949. Ook de gemeente zelf biedt hulp aan het gezin. Zij krijgen de mogelijkheid op een woning maar verbleven gisteren bij familie. Vandaag spreekt de gemeente verder met het gezin voor hulp die ze kunnen bieden. “Waarschijnlijk gaan wij met de vriendengroep ook nog een benefiet organiseren, maar dit moeten we nog bespreken”, besluiten Tatiana en Freya. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Van Gent

    Hopelijk doet de verzekering snel hun job zodat die mensen snel kunnen laten opruimen en herbeginnen. Wel top dat er mensen zijn die de getroffen familie helpen !

  • Peter Thys

    in ieder geval als de brand is gebeurd zoals hier eerder neergeschreven is, dan is er nog iemand naast de getroffen familie die deze nacht slecht zal geslapen hebben.Deze handelswijze getuigt toch veel van weinig doordacht handelen(toch mooi proberen omschrijven)Grote pluim voor vrienden,kennissen en de bewoners van de gemeente die schijnbaar toch nog iets over hebben voor een ander zowel tijdens de brand als erna.

Lees meer