Open Vld-raadsleden Dirk De Mey, Geert D'hooghe en Geert Roosenboom formuleren een alternatief voorstel voor de ontwikkeling van de Zandberg en de site van de Klodde.
Geert De Rycke Open Vld-raadsleden Dirk De Mey, Geert D'hooghe en Geert Roosenboom formuleren een alternatief voorstel voor de ontwikkeling van de Zandberg en de site van de Klodde.

Open Vld formuleert alternatief voor Zandberg: “Voorzie parkeergelegenheid aan de Klodde”

Open Vld is niet gewonnen voor het idee van de meerderheid om een ondergrondse parking onder de Zandberg in te planten. De oppositiepartij heeft nu een eigen voorstel uitgewerkt. “Wij opteren voor een totale, gebalanceerde opwaardering van de site, waarbij aandacht besteed wordt aan een groene, veilige en evenementrijke totaalbeleving”, verduidelijkt raadslid Geert D’Hooghe.

“Daarnaast kiezen we ook voor de realisatie van een gratis ruime en fietsvriendelijke parkeergelegenheid aan het nieuwe jeugd- en sportcomplex De Klodde en komen we tegemoet aan de noden van de horeca, waarbij een terrasuitbreiding voor een ontspannen en zorgeloze sfeer zorgt. Zonder dat klanten nodeloos betaalticketjes moeten gaan verzamelen”, treedt Dirk De Mey bij.

“Er is voor elk wat wils: parkeermogelijkheden voor korte en lange duur, nieuwe ontspanningsmogelijkheden, gezellige terrassen op het plein, en een kindvriendelijk landschapspark nabij De Klodde. Op de koop toe houdt onze visie ook rekening met eventuele mobiliteitsverschuivingen en mogelijke herbestemmingen op lange termijn”, benadrukt raadslid Geert Roosenboom. De oppositiepartij stelt dat haar project betaalbaarder is. “In tegenstelling tot het voorziene, aanzienlijke budget van 3 miljoen euro die door de huidige CD&V – leefbaarder Zele meerderheid aan een ondergrondse parking wordt uitbesteed.”

Wie meer informatie wil over het voorstel van Open Vld kan surfen naar: zandberg-zele.be.

Lees meer