2 De vervoerregio Aalst presenteerde ambitieuze plannen voor 2022. (Vlnr. Co-voorzitter Michael Eeckhout, vervoerregiomanger Michine Steen, vervoerregiodeskundige Rutger Huybrechts en co-voorzitter/schepen Marleen Lambrecht uit Erpe-Mere)
Koen Moreau De vervoerregio Aalst presenteerde ambitieuze plannen voor 2022. (Vlnr. Co-voorzitter Michael Eeckhout, vervoerregiomanger Michine Steen, vervoerregiodeskundige Rutger Huybrechts en co-voorzitter/schepen Marleen Lambrecht uit Erpe-Mere)

Exclusief voor abonnees

Regionaal openbaar vervoer rond Aalst en Dendermonde volledig hertekend: “Voortaan elke 30 minuten een bus, ook tussen station en Sint-Blasiusziekenhuis”

Er zijn grote wijzigingen op til voor het aanbod en de organisatie van openbaar vervoer in de regio. Vanaf de jaarwisseling 2021-2022 wordt het busaanbod in de vervoersregio Aalst  - waartoe ook Berlare, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Wichelen behoren - spectaculair verbeterd. “Er komt elke 30 minuten een bus tussen het station van Dendermonde en het Sint-Blasiusziekenhuis terwijl ook de frequentie van en naar Aalst opgetrokken wordt naar elke 30 minuten.”

“Die 30 minuten zijn letterlijk te nemen. Vandaag zijn er soms twee bussen op een uur met slechts tien minuten verschil, maar die aanpak verdwijnt zodat vooraf het busaanbod checken minder noodzakelijk wordt”, aldus vervoerregiomanager Micheline Steen van De Lijn.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees meer