Geert De Rycke

Rode kruis organiseert najaarscursus voor basishulpverlening

De Rode Kruis afdeling van Berlare organiseert vanaf 28 september zijn najaarscursus voor hulpverlening. De lessen gaan door in het lokaal van de hulpdienst in de Baron Tibbautstraat 45A in Overmere. 

De lessen, van 9 tot 12.15 uur, vinden telkens plaats op zaterdag, uitgezonderd van de herfstvakantie, en duren tot 30 november. Wie interesse heeft, kan zich nog altijd inschrijven via vorming@berlare.rodekruis.be of via act.rodekruis.be

Om deel te nemen moet je minstens 16 jaar zijn of 16 worden dit jaar. Maximum vijftien deelnemers zijn toegelaten. Tijdens de cursus leer je onder meer over vaak voorkomende aandoeningen en levensbedreigende situaties, maar ook hoe je iemand moet reanimeren en wonden verzorgen. 

De opleiding is gratis. Vrijblijvend kan je ter plaatse ook een handboek aankopen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer