Achieffoto: De waterfeesten zijn elk jaar een groot succes
Geert De Rycke Achieffoto: De waterfeesten zijn elk jaar een groot succes

Ticketverkoop Waterfeesten gestart: gemeente trekt meer dan ooit kaart van de jeugd

Berlaarse waterratten kunnen al beginnen aftellen naar 4 augustus: dan gaan de Waterfeesten immers weer van start, al jaren een vaste waarde in de gemeente. In het programma kan zowel jong als iets minder jong zijn gading vinden, al trekt de gemeente nog meer dan andere edities de kaart van de jeugd. “Het kinderdorp zal alleszins iets uitgebreider zijn", licht schepen van Toerisme Steven Vandersnickt een tipje van de sluier. 

Kinderanimatie, straattheater en een hele dag leuke activiteiten voor iedereen, ziedaar de troeven waar de Waterfeesten al jaren mee kunnen uitpakken. Vorig jaar zette de gemeente sterk in op de kinderen, en maakte ze de toegang onder de 16 jaar ook gratis. Dat concept willen ze dit jaar verder uitbreiden. “Het kinderdorp was een groot succes vorig jaar. Het lijkt ons een goed idee om ook op het water zelf iets leuks uit te bouwen voor de jongeren om te spelen", aldus schepen van Toerisme Steven Vandersnickt. “We willen graag verder inspelen op die doelgroep en hen een extraatje bieden.” 

Workshop graffiti

“Ook nieuw dit jaar voor de jongeren: een workshop graffiti. Mogelijk komen er ook nog andere activiteiten bij, maar hierover is op dit moment nog geen concrete informatie. Ook de Beachlounge die we vorig jaar lanceerden zal opnieuw aanwezig zijn", aldus Vandersnickt.

Verder zijn er natuurlijk ook nog altijd de muziekpodia waar ook dit jaar tal van artiesten komen optreden. DJ Benny, Bart Kaëll, Sergio en Jelle Cleymans zijn nog maar enkele van de namen die op 4 augustus afzakken naar het Donkmeer. “Ook de verschillende verenigingen sloegen dit jaar de handen in elkaar om de Waterfeesten te verrijken en hebben samen een programma opgemaakt voor ieder wat wils. Het volledig programma is te bekijken op onze website”, klinkt het. Traditiegetrouw sluiten de feesten af met een spectaculair vuurwerk vanop het water. 

Kaarten online bestellen

Vanaf dit weekend kan je ook je kaarten voor de Waterfeesten ook online bestellen. “Wie online zijn kaarten bestelt, betaalt maar zes in plaats van tien euro aan de kassa. Ook in de lokale verkooppunten kan je terecht om je ticket op voorhand te bestellen. 't Kapoentje, frituur Tast’oe, 't Weiken, frituur Supersnack, botenverhuur De Meyer, Brico Overmere, tankstation Total, dagbladhandel Pennies en tot slot de onthaalpoort op het Donkmeer zijn de locaties waar je in voorverkoop de kaarten kan halen.” 

Net zoals vorig jaar blijft de toegang onder de 16 jaar gratis, de rest van de feesten blijft wel betalend. Ook personen met een handicap en de begeleider krijgen gratis toegang. Inwoners van Berlare zelf betalen maar vier euro maar kunnen enkel bij de Onthaalpoort hun kaarten kopen en moeten zich identificeren. Wie meer info wenst, kan surfen naar www.berlare.be/Waterfeesten. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marc de clercq

    Vanaf het de gemeente organiseert trekt het op niets meer zonde van jullie geld

Lees meer