Geert De Rycke

Tiende editie van veteranen tour met oldtimer motoren

De Berlaarse Oldtimer Motorvrienden (BOM), organiseren in het weekend van 29 en 30 juni voor de tiende keer hun oldtimer rondrit. Ze vertrekken aan de festivalhal in Berlare voor een rondrit van 700 kilometer naar Houffalize en terug naar Berlare, met onderweg verschillende controleposten. Belangrijke voorwaarde om mee te rijden: de motor moet van voor het jaar 1960 zijn.

De tiende editie beloofd ook dit jaar weer een succes te worden. Met 214 inschrijvingen zijn er heel wat motorrijders die deelnemen aan de rit. Hierbij zijn ook tal van motards afkomstig uit Nederland. “We hebben zelfs motards met een motor van het jaar 1927, dat is het oudste toestel dat mee zal rijden tijdens dat weekend”, zegt Antoine Adam. Dit jaar krijgt BOM ook voor het eerst een primeur op het parcours. “We mogen met onze motor door het kasteelpark rijden. Een schitterende locatie en gelegenheid om dit te doen en een leuke foto te nemen”, klinkt het. 

De Berlaarse Oldtimer Motorvrienden hebben hun rit goed voorbereid. “We voorzien zestig begeleiders die meerijden om onderweg eventuele problemen op te lossen en de controleposten te bemannen”, klinkt het. “Daarna hebben we het parcours ook verschillende keren zelf gereden. Ook enkele dames zullen meerijden tijdens de oldtimerrit. Wij hopen natuurlijk op mooi weer en zijn er helemaal klaar voor.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer