3 De scholieren overhandigen een bundel wensen aan de burgemeester Marc Van de Vijver.
Kristof Pieters De scholieren overhandigen een bundel wensen aan de burgemeester Marc Van de Vijver.

‘Beste burgemeester, zorg je a.u.b. voor meer fietsstraten?’: scholieren leggen burgemeester prioriteitenlijstje voor

Meer uitdagende speelterreinen en meer fietsstraten. Dit zijn maar enkele van de beleidsvoorstellen die honderden jongeren geformuleerd hebben. Een delegatie van de scholieren kwam de brieven woensdag afgeven aan burgemeester Marc Van de Vijver.

Van februari tot en met mei dit jaar voerde de jeugddienst een belevingsonderzoek uit bij kinderen van het derde leerjaar tot en met het tweede middelbaar. “Eerst hebben we online een enquête laten invullen”, zegt jeugdconsulent Jeroen Kersschot. “Maar liefst 1.400 scholieren hebben die ingevuld. Daarna hebben we twee thema’s geselecteerd die het meest aan bod kwamen en dat waren ‘speelruimte’ en ‘mobiliteit’.” Zo’n 500 kinderen gingen hiermee aan de slag en schreven neer waar ze zoal van wakker liggen en wat er in Beveren beter kan voor de jeugd. De bedoeling is dat het gemeentebestuur de suggesties kan meenemen bij de opmaak van haar meerjarenplan.

Een kleine delegatie van scholieren kwam woensdag de bundel brieven overhandigen en nam ook een kort interview af van de burgemeester. Ze willen vooral meer uitdagende speelterreinen. De huidige speeltoestellen ervaren ze vaak als te saai. Ook fietsstraten staan hoog op de agenda bij de jongeren.

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer