2
Kristof Pieters

‘Dag Sinterklaasj.. euhm, Sint-Elooi’: GTI kiest al twintig jaar voor ontvangst van iets minder bekende heilige

Sinterklaas en Sint-Maarten zijn natuurlijk bekend in Beveren, maar bij het GTI komt al 20 jaar nog een andere heilige langs: Sint-Elooi, de patroonheilige van de metaalbewerkers, informatici en elektriciens.

De legende van Sint-Elooi wordt elk jaar aan de eerstejaarsleerlingen in geuren en kleuren verteld. Zij krijgen meteen ook een koffiekoek en chocomelk aangeboden. Na een verlengde middagpauze om met de klas of de afdeling samen te eten, stoppen de lessen ook nog een uurtje vroeger, zodat iedereen Sint-Elooi kan vieren.

Sint-Elooi kwam traditiegetrouw met zijn twee helpers op drie boerenpaarden al rijdend en snoepjes strooiend langs. De leerlingen van de lasafdeling zorgden ervoor dat Sint-Elooi niet met lege handen moest terugkeren. Zij smeedden een brandmerk voor de patroonheilige van de metaalbewerkers.

2
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer