rv

AET gaat meetstations plaatsen om lawaaihinder te traceren

Het havenbedrijf AET is bereid om geluidsmeters te plaatsen om de bron van lawaaihinder exact te kunnen bepalen. Dat is beslist na een overleg met Pascal Trouvé. De Kieldrechtenaar had een online petitie opgestart die in drie dagen tijd 250 handtekeningen inzamelde.

Antwerp Euroterminal (AET) nam zelf het initiatief om in dialoog te gaan. Dit gebeurde na het opstarten van een petitie rond nachtlawaai. Volgens Pascal Trouvé neemt de geluidsoverlast afkomstig van de haven toe. Hij trok ’s nachts al een paar keer de deur uit om de oorsprong van het lawaai te achterhalen en kwam uit bij AET Antwerp Euroterminal aan het Verrebroekdok. Het gaat om een monotoon geluid dat volgens hem afkomstig is van scheepsmotoren.

AET reageerde verrast op de klachten en zette meteen de nodige stappen. “Er is beslist om zowel bij mij als op hun eigen site een meetstation te plaatsen”, zegt Trouvé. “De milieudienst van Beveren zal dit coördineren. Er zal dan nadien ook gekeken worden naar de loggegevens van schepen, de windrichting en een geluidsspectrumanalyse om de precieze bron van het lawaai op te sporen.” AET twijfelt namelijk nog altijd dat het geluid afkomstig is van scheepsmotoren. Trouvé bezorgde daarom een geluidsfragment dat technici nu zullen bestuderen.

Lees meer