2 Het vuur situeerde zich naast een leegstaande woning in de Liefkenshoekstraat.
Kristof Pieters Het vuur situeerde zich naast een leegstaande woning in de Liefkenshoekstraat.

Afval en struiken vatten vuur naast leegstaande woning in Doel

Aan de Liefkenshoekstraat in Doel is donderdagnamiddag rond 15.30 uur een zware rookontwikkeling opgemerkt naast een leegstaande woning. De brandweer kwam ter plaatse en trof achteraan de zwaar vervallen woning in een hoekje een hoop brandend afval aan.

Het vuur had zich via een klimop die de woning gedurende de jaren grotendeels had overwoekerd verspreid. Gelukkig kreeg men de brandhaard wel snel onder controle. Voor de zekerheid werd de woning opengebroken om te kijken of er geen vuur meer smeulde aan het dak. Het is nog onduidelijk hoe de brand ontstond. Er wordt rekening gehouden met kwaad opzet of vandalisme, maar het zou ook om zelfontbranding kunnen gaan door glasscherven die tussen het afval lagen.

2
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer