Beveren wil betrokken worden bij Oosterweeldossier

De gemeente Beveren wil meer betrokken worden bij de besprekingen rond het Oosterweeldossier. Momenteel is er een compromis bereikt waarbij de nieuwe Oosterweelverbinding vooral bedoeld is voor lokaal verkeer. Het vrachtverkeer zou dan afgeleid worden naar de Liefkenshoektunnel.


Onafhankelijk gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens stelt zich hier toch vragen bij. "Met dit compromis verschuift men de lasten naar het Waasland", vindt hij. "De Liefkenshoek- en Beverentunnel hebben maar twee rijstroken en we kennen allemaal de gevolgen als er in een van die tunnels een ongeval gebeurt. Men gaat het vrachtverkeer kilometers laten omrijden om uit te komen op de Expresweg. Ik vrees dan ook dat hierdoor heel wat sluipverkeer door het Waasland zal ontstaan en dat men hiermee opnieuw het debat over een nieuwe rechtstreekse verbinding tussen de E14 en E17 zal openen."


Het Wase Burgerplatform Liefkenshoektolvrij pleit ondertussen om de Noordelijke ring volledig door te trekken naar de E17. Maar volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) kan daar geen sprake van zijn. "We vinden het positief dat er een akkoord is bereikt, want iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren, maar we delen wel de bekommernis dat we niet betrokken worden bij de besprekingen. We hebben dit ook meegedeeld aan de intendant en gevraagd om eens in Beveren tekst en uitleg te komen geven over het compromis." (PKM)

Lees meer