7 In één van de kamers werden een aantal houten platen in brand gestoken.
Kristof Pieters In één van de kamers werden een aantal houten platen in brand gestoken.

Brandstichting in leegstaande villa in Doel

Vandalen hebben maandagavond brand gesticht in een leegstaande woning aan de Engelsesteenweg in Doel. Het waren passanten die omstreeks 20 uur een felle rookontwikkeling vaststelden aan de verlaten, zwaar verkommerde villa.

De opgeroepen brandweer stond bij het aanrijden naar de brand nog voor een onverwacht obstakel want de verdwijnpaal, aan de enige toegangsweg naar het dorp, weigerde dienst. Gelukkig konden de hulpdiensten via de andere rijhelft wel langs de slagboom passeren waardoor de verloren tijd beperkt bleef. Het is net die verdwijnpaal en slagboom die vandalen uit het dorp moeten weghouden. Maar na een lange relatief rustige periode was het dus nog eens prijs. De daders staken een aantal houten planken, papier en andere rommel in brand in de garage van de woning. De voorbije jaren werd er tientallen keren brand gesticht in verlaten woningen in het dorp. Alle leegstaande woningen werden daarom hermetisch afgesloten met metalen platen. Vandalen konden maandag aan de achterzijde echter alsnog zo’n plaat verwijderen.

7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7 De verdwijnpaal weigerde plots dienst waardoor de brandweer langs het andere rijvak Doel moest binnenrijden.
Kristof Pieters De verdwijnpaal weigerde plots dienst waardoor de brandweer langs het andere rijvak Doel moest binnenrijden.
7
Kristof Pieters
7 De deuren en ramen van de leegstaande woningen zijn al een tijdje hermetisch afgesloten met metalen platen.
Kristof Pieters De deuren en ramen van de leegstaande woningen zijn al een tijdje hermetisch afgesloten met metalen platen.
7 Maar hier slaagden de vandalen er alsnog in om zo’n plaat te verwijderen.
Kristof Pieters Maar hier slaagden de vandalen er alsnog in om zo’n plaat te verwijderen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • herman verstraeten

    Ik fiets reeds 30 jaar dagelijks door Doel dorp voor mijn werk. Na jaren leegstand zijn er alle huizen hervallen in krotten die nog onmogelijk te renoveren zijn, en enkel nog goed zijn voor de sloop. Iedere vorige eigenaar die je hierover aanspreekt, zou niet liever hebben dat alles gesloopt wordt. En met de vrijgekomen ruimte iets nuttigs gedaan wordt. Voor hen bestaat hun dorp al lang niet meer.

Lees meer