Geert De Rycke

Geen wijzigingen bij verdeling topsportsubsidies

De gemeente Beveren deelt ook dit jaar topsportsubsidies uit. Het geld moet gebruikt worden om te kunnen meedraaien op het hoogste niveau. In totaal wordt er 280.500 euro verdeeld onder acht clubs. Dat is hetzelfde bedrag als vorig jaar.

Voetbalclub Waasland-Beveren krijgt 100.000 euro en volleybalclub Asterix-Avo Beveren gaat met 98.000 euro naar huis. 63.000 euro is voor Basics Melsele en baseball Beveren Lions en tennisclub TC Beckhand mogen net als Atletiek Volharding en voetbalclub Svelta 4.500 euro ontvangen. BMV Volleybal tot slot krijgt 1.500 euro. Ploegen die in provinciale reeksen uitkomen, komen niet in aanmerking voor de subsidies.

Volgens Groen is het topsportfonds, dat bestaat sinds 2010, echter aan herziening toe. “Niet alleen zijn de verschillen groot, ook de bedoeling van het fonds kan onvoldoende worden achterhaald”, zegt raadslid Stijn De Munck. Hij wijst op onvolledige dossiers en onduidelijke toekenningscriteria. Voor Groen verdient iedere sportclub met een goede jeugdwerking een subsidie, niet enkel de topclubs.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer