2
rv

Gemeente verkoopt grond voor uitbreiding wijk Congoken

De gemeente gaat een lap projectgrond verkopen in de wijk Congoken. Daar kunnen 10 woningen en 27 appartementen worden neergepoot. De grond moet 1,3 miljoen euro opbrengen. Groen gaat niet akkoord.

Het perceel grond heeft een oppervlakte van 7.500 vierkante meter. Op basis van de ontwerpschets opgemaakt door Antea Group kunnen er 10 eengezinswoningen en 27 appartementen komen. De flatgebouwen tellen 2 bouwlagen aan de Maalderij tot maximaal 4 bouwlagen aan de pastorie en moeten wel een ondergrondse parking hebben. Het gebied krijgt ook publieke parkeerplaatsen rond een gesloten collectief binnengebied dat ontsloten wordt langs de kerk in de Pastoor Steenssensstraat. De gemeenteraad keurde de verkoop goed van de projectgrond. Die zal publiek te koop worden gesteld met biedingen onder gesloten omslag voor een minimumbedrag van 1.325.000 euro.

Spelende jeugd

Groen stemde tegen de verkoop. “In 2016 werd een verkavelingsaanvraag met een zelfde aantal woningen door het gemeentebestuur stopgezet wegens ‘te gevoelig’. Nu beslist men plots om de grond toch te verkopen”, zegt gemeenteraadslid Stijn De Munck. Volgens hem wordt het terrein vaak gebruikt door heel wat spelende plaatselijke jeugd en de Chiromeisjes. “Bovendien verliest men ook voor de organisatie van de traditionele meikermis plaats. Deze vorm van inbreiding is dan ook onaanvaardbaar,” vindt hij.

2
rv

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer