Kristof Pieters

Groep jongeren maakt het bont in Doel: politie komt tussenbeide

Een grote groep jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag de boel op stelten gezet in het Scheldedorp Doel. Er werden vernielingen aangebracht en een hoogtewerker werd de baan opgereden.

Bewoners alarmeerden de politie. Ze verwittigen ook elkaar via een groep op WhatsApp. Nadat er een steen tegen het raam was geworden van een nog bewoond huis, werd het netwerk meteen geactiveerd.  De eerste patrouille was bijzonder snel ter plaatse met een anoniem voertuig. Politiewoordvoerster Monica Colman bevestigt de interventie. “Onze medewerkers hebben gepast gereageerd. Een aantal jongeren werd geïdentificeerd en naar huis gestuurd. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld.”

Volgens de bewoners ging het om een groep van ongeveer 15 vandalen. “Ze hadden eerder ook al een andere kleine groep die in het dorp rondhing bedreigd.” Een hoogtewerker, van een aannemer die werken aan het uitvoeren is in het dorp, werd gevandaliseerd en op straat gereden. Ook zondag was het bijzonder druk in Doel maar dit keer was de politie wel opvallend aanwezig.

Lees meer