De heemkring stak haar tijdschrift en website in een totaal nieuw en vooral modern kleedje.
Foto Kristof Pieters De heemkring stak haar tijdschrift en website in een totaal nieuw en vooral modern kleedje.

Heemkring steekt tijdschrift en website in nieuw jasje

De Hertogelijke Heemkundige Kring Het Land van Beveren viert dit jaar haar zestigjarig bestaan en dat wordt gevierd met een totale make-over van het tijdschrift en de website. Ook het logo en de huisstijl zijn volledig vernieuwd.

"Na zestig jaar was het echt wel tijd voor een frisse wind", vindt voorzitter Koen Van Hoof. "Met steun van de Erfgoedcel Waasland hebben we een professioneel bureau onder de arm kunnen nemen om ons bij te staan. We zijn zelf enorm tevreden met het resultaat. Het logo stelt in gestileerde vorm het Land van Beveren voor en de blauwe kleur verwijst naar de belangrijke aanwezigheid van water. In combinatie met een modern, aangenaam leesbaar lettertype moet het de leeservaring een stuk aantrekkelijker maken. Er zijn ook enkele nieuwe rubrieken in het leven geroepen. Heemkunde mag dan al een ouderwets woord zijn, maar de studie naar het plaatselijk erfgoed is allesbehalve stoffig."


Het jubileumjaar is met de vernieuwingsoperatie nog niet gedaan, want de heemkring maakt zich intussen op voor de verhuis later dit jaar naar het Erfgoedhuis Hof ter Welle. Daar krijgt de vereniging haar eigen erfgoedbibliotheek en leeszaal. (PKM)

Lees meer