3 In elke deelgemeente werd vrijdag om 14 uur hulde gebracht aan de oorlogsslachtoffers.
Kristof Pieters In elke deelgemeente werd vrijdag om 14 uur hulde gebracht aan de oorlogsslachtoffers.

Kinderen herdenken gelijktijdig WOI in alle Beverse deelgemeenten

16 klassen van de 3e graad van het basisonderwijs hebben vrijdag in alle deelgemeenten van Beveren hulde gebracht aan alle slachtoffers van oorlogsgeweld in de Eerste Wereldoorlog.

De herdenkingen vonden plaats op hetzelfde tijdstip, om 14 uur. Elke school bracht op haar eigen manier hulde. Daarnaast was er een gemeenschappelijk gebeuren, waarbij alle kinderen een vredewens in een bolletje klei staken. Ze vertrokken in stoet vanuit de school naar het lokale monument.

Voorafgaand hadden de deelnemende scholen in de klas gewerkt rond het thema ‘oorlog en vrede’. Aan de hand van verhalen werden de kinderen in contact gebracht met de gevolgen van de ruim vier jaar durende Duitse bezetting van hun eigen dorp en leefomgeving. Daarna gingen ze zelf creatief aan de slag met het thema.

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer