4 Diego en zus Maité van De Droomwolk verbroederen met Tess en Lenn van De Zonnepit.
Kristof Pieters Diego en zus Maité van De Droomwolk verbroederen met Tess en Lenn van De Zonnepit.

Kinderen joelen W-B naar overwinning

CLUB ZET TRIBUNES VOL SCHOLIEREN 1.432 TICKETS UITGEDEELD

Maar liefst 1.432 scholieren en hun ouders hebben afgelopen zaterdag Waasland-Beveren naar de overwinning geschreeuwd. Ze waren door de club uitgenodigd voor de allereerste editie van de W-B Schools Day. Kinderen van alle basisscholen uit de regio mochten gratis eens een wedstrijd bijwonen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Waasland-Beveren was zelf wat overrompeld door de belangstelling voor de eerste W-B Schools Day. "We hadden alle basisscholen in de regio aangeschreven en hadden gerekend op een vijfhonderdtal inschrijvingen", zegt community manager Valy Van de Merlen. "Het zijn er uiteindelijk bijna driemaal zoveel geworden. In totaal hebben we maar liefst 1.432 tickets uitgedeeld."

4 Alleen sfeer in de spionkop? Deze dreumesen bewijzen het tegendeel.
Kristof Pieters Alleen sfeer in de spionkop? Deze dreumesen bewijzen het tegendeel.

'Komaan Beveren'

De club wil met het initiatief jongeren laten proeven van het voetbal. "Velen onder hen hebben immers nog nooit een wedstrijd in eerste klasse bijgewoond. We waren aangenaam verrast door hun enthousiasme. Ze begonnen luidkeels de club aan te moedigen en 'komaan Beveren' te zingen, iets wat vervolgens door onze spionkop werd overgenomen. Een uniek beeld om te zien."


De jonge supporters zaten verdeeld over de tribune D en C en werden een half uur voor de wedstrijd al wat opgewarmd door acteur Maarten Goffin van de televisieserie Spitsbroers. Ook de cheerleaders waren van de partij. Daarna mocht de nationale jeugd van Waasland-Beveren een défilé houden. Ze vormden hierbij de letters W-B op het veld. Tot slot mochten leerlingen van basisschool De Toren uit Melsele met het eerste elftal het veld opgaan, een cadeau omdat ze het voorbije jaar de School Cup wonnen en ook zaterdag met de grootste delegatie leerlingen aanwezig waren.


Basisschool De Droomwolk uit Nieuwkerken was met een groep van 57 ook mooi vertegenwoordigd. De groep scholieren werd aangevoerd door Diego Rodrigus (9), Kyann Vercrusyssen (11) en Maité Rodrigus (11). Luid zingend en zwaaiend met een vlag liet het drietal zich niet onbetuigd. "Maar ik speel dan ook zelf bij de U10 van Waasland-Beveren", lacht Diego. "Ik heb een abonnement en mis bijna geen enkele thuiswedstrijd maar vandaag wou ik natuurlijk in de tribune zitten met mijn klasgenoten. Ik hoop dat ze nu de smaak te pakken hebben."

4 De nationale jeugd houdt een défilé en vormde de letters W-B.
Kristof Pieters De nationale jeugd houdt een défilé en vormde de letters W-B.

Sfeer verzekerd

Voor Lenn (4) en Tess (7) Van Cleemput was het de eerste keer dat ze in het stadion waren. De leerlingen van basisschool De Zonnepit uit Vrasene waren vergezeld van hun mama. "Papa is er ook maar die staat in de andere tribune bij de spionkop", klinkt het lachend. "Hij dacht dat er daar meer sfeer was maar we gaan het tegendeel bewijzen." Lenn droomt ervan voetballer te worden. "Maar hij is wel wat onder de indruk van het enorme stadion en de massa volk", geeft zijn mama lachend toe. "Het is wel een bijzonder leuk initiatief van Waasland-Beveren. Het bewijst ook dat voetbal wel degelijk een feest kan zijn voor alle leeftijden."

4 Papa's en mama's vergezellen de jonge supporters en genoten intussen van de match.
Kristof Pieters Papa's en mama's vergezellen de jonge supporters en genoten intussen van de match.

Tweede editie

Dat vindt ook community manager Valy Van de Merlen. "Gezien het enorme succes staat het zo goed als vast dat er zeker een volgende editie komt van de W-B Schools Day." En voor de volledigheid: Waasland-Beveren won overtuigend met 2-0 van Moeskroen.

Lees meer