4 Maria werd door burgemeester Van de Vijver in de bloemetjes gezet met honderd witte rozen.
Kristof Pieters Maria werd door burgemeester Van de Vijver in de bloemetjes gezet met honderd witte rozen.

Maria Rodrigus viert honderdste verjaardag met meer dan honderd afstammelingen

In het lokaal van carnavalsvereniging De Nachtvlinders is de honderdste verjaardag gevierd van Maria Rodrigus. Ze woont nog altijd zelfstandig in de Willem Van Doornyckstraat in Haasdonk en dat dankt ze vooral aan de zorg door haar kinderen.

De familie van Maria had voor haar eeuwfeest een bijzonder verrassing: een metershoge stamboom. Maria Rodrigus heeft samen met haar echtgenoot Hippoliet Van Eeckhoven namelijk voor meer dan honderd afstammelingen gezorgd. Maria is de stammoeder van maar liefst vijf vrouwelijke vijfgeslachten. Ze kreeg zelf zeven kinderen en er zijn 25 kleinkinderen. De achterkleinkinderen en achterachterkleinkinderen zijn intussen met meer dan tachtig.

Maria mag zich een kranige dame noemen, want haar man verloor ze al 57 jaar geleden. Het koppel woonde toen nog in Puivelde. Maria keerde na de dood van haar man terug naar haar geboortedorp Haasdonk en droeg de zorg voor haar kinderen alleen verder. “En nu gebeurt het omgekeerde”, lacht ze. “Mijn geheim om honderd jaar te worden? Dat is dankzij de zorg van mijn kinderen, want anders zou ik niet meer alleen thuis kunnen wonen.”

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) zette de eeuwelinge namens de gemeente in de bloemetjes met honderd witte rozen.

4 Maria met haar zeven kinderen.
Kristof Pieters Maria met haar zeven kinderen.
4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer