6 Bij Gestapo Knallmuzik stond het plein tjokvol.
Kristof Pieters Bij Gestapo Knallmuzik stond het plein tjokvol.

Mercatoreilandje stroomt vol voor zomerse editie van Repmond Rock

De ploeg van Repmond Rock kan tevreden terugblikken op afgelopen weekend. “We hebben zowel aan het aantal bezoekers als aan de omzet gemerkt dat de zomer in het land is”, lacht Daan Robbrecht.

Repmond Rock ging dit jaar voor het eerst van start met een mini-festival voor mensen met beperking. Dat gebeurde in samenwerking met PDK Plus. Het evenement trok meer dan 300 bezoekers. Ze werden getrakteerd op een optreden van Sam Gooris en Bart Kaëll.

De gratis zomerbar en afterwork op vrijdagavond trok meer volk dan ooit tevoren. “Het is moeilijk om te tellen want er worden geen bandjes uitgedeeld maar het plein stond bij Disco Dasco volledig vol, en de drankomzet lag beduidend hoger dan vorig jaar.”

Afscheid Van Jets

Voor het festival zelf zakten er zaterdagavond zo’n 2.000 bezoekers af naar het Mercatoreilandje. Dat is iets minder dan vorig jaar maar toen trok headliner Gers Pardoel wel heel wat fans. Het festivalterrein stond tegen 22 uur aardig vol voor Gestapo Knallmuzik. Daarna mochten de jongens van The Van Jets afsluiten. Ze hangen na een carrière van 15 jaar, 5 albums en honderden concerten hun gitaar aan de haak.

De organisatoren van Repmond Rock zijn tevreden over de voorbije editie. “Bezoekers moesten wel even wennen aan het cashless systeem maar voor ons is dit alleszins veel handiger werken. Het moet natuurlijk nog wat groeien maar we gaan er normaal gezien volgend jaar zeker mee verder. Daarnaast hebben we dit jaar geluk gehad met het bijzonder mooie weer. Bovendien is alles vlekkeloos verlopen. Niks dan tevreden gezichten dus.”

6 Sam Gooris zorgde voor ambiance op Repmond Rock Plus, het mini-festival voor mensen met een beperking.
Kristof Pieters Sam Gooris zorgde voor ambiance op Repmond Rock Plus, het mini-festival voor mensen met een beperking.
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer