Nelly Maes bracht zelf ook al enkele dichtbundels uit.
JVS Nelly Maes bracht zelf ook al enkele dichtbundels uit.

Nelly Maes te gast op Doel (H)Artistiek

De DorpsDichter van Doel ontvangt op zaterdag 6 april om 15 uur niemand minder dan Nelly Maes. Eerst licht zij toe welke schrijvers en dichters haar leven hebben gekleurd en welke boeken haar op haar reis door het leven hebben vergezeld. Daarna gaat zij dieper in op haar eigen bundels, met voordracht daaruit.

Doel (H)Artistiek is intussen al aan de vierde editie toe. De voorbije jaren waren onder meer muziekensemble Brasserie Croque-Notes en dichter Peter Holvoet-Hansen te gast. Dit keer is het de beurt aan politica Nelly Maes die zowel schepen, volksvertegenwoordiger als Europarlementslid was tijdens haar carrière. Op zaterdag 6 april laat zij zich van een geheel andere kant kennen. De middag wordt afgesloten met een poëzielawine, waaraan naast de huidige DorpsDichter van Doel ook haar dochter, de in Australië wonende en werkende schrijfster Tineke Van der Eecken, deel zal nemen. Ook gewezen DorpsDichter Frank De Vos zal zijn poëtisch steentje aan de gedichtenlawine bijdragen. De middag gaat door in Ontmoetingscentrum De Doolen, Engelsesteenweg 8, 9130 Doel. Aanvang 15 uur. De toegang is gratis.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koen Van de Manacker

    Dames als Nelly Maes missen we in de hedendaagse politiek.

Lees meer