Kasteel Cortewalle
Kristof Pieters Kasteel Cortewalle

Ontdek deze zomer de Beverse monumenten en kunst op Beeldig Hof ter Saksen

Tijdens de zomermaanden organiseert de dienst Toerisme begeleide bezoeken in een aantal Beverse monumenten. Dit jaar kunt u elke zondag van mei tot september een begeleid bezoek brengen aan kasteel Cortewalle, Fort Liefkenshoek, Hof ter Welle of Beeldig Hof ter Saksen, en dit helemaal gratis.

“Onze gemeente heeft een aantal parels van monumenten en kunst om trots op te zijn”, zegt schepen van Toerisme Inge Brocken (N-VA). “Tijdens de zomermaanden kunnen inwoners maar uiteraard ook bezoekers van buiten Beveren onder begeleiding van een ervaren gids ontdekken wat Beveren op vlak van kunst en patrimonium te bieden heeft.”

Kasteel Cortewalle

In kasteel Cortewalle neemt een gids u mee van gelijkvloers tot zolder en vertelt u alles over de vroegere bewoners, de gerestaureerde kamers en huiskapel en het gerestaureerde Aubussontapijt (9,5 x 6 meter) dat in een op maat gebouwde, geklimatiseerde box ligt. Het kasteelbezoek kunt u combineren met een wandeling in park Cortewalle en de pas geopende bijentuin naast de slotgracht aan het koetshuis.

Afspraak op 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september om 15 uur aan de ingang van het kasteel.

Beeldig Hof ter Saksen

De tweejaarlijkse openluchttentoonstelling ‘Beeldig Hof ter Saksen’ loopt van 26 mei tot 29 september en is elke dag vrij te bezoeken. Wil u iets meer weten over het tot stand komen van de kunstwerken en de achterliggende ideeën van de kunstenaar? Volg dan de gids op de 2de zondag van juni tot september. De gids geeft uitleg zowel over de planten in het arboretum als over de kunstwerken.

Afspraak op 9 juni, 14 juli, 11 augustus en 8 september om 15 uur op de binnenkoer van de hoeve.

Fort Liefkenshoek

Nog geen kennis gemaakt met Fort Liefkenshoek? Een vrij bezoek is het hele jaar mogelijk van woensdag tot zondag.

Op de derde zondag van mei tot september kunt u het fort bezoeken met een gids. U krijgt een rondleiding in dit 16de-eeuwse fort, gelegen langs de Schelde en aan de rand van het havengebied. De eeuwenlange strijd van de mens tegen het water staat centraal. De intrigerende rol van Fort Liefkenshoek loopt als rode draad in het verhaal van overstromingen en inpolderingen, oorlogen en ontstaan van de landsgrens, visserij en landbouw, en oprukkende industrialisering.

Afspraak op 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september om 15 uur aan het onthaal.

Hof ter Welle

Erfgoedhuis Hof ter Welle kunt u elke woensdag- en zondagnamiddag vrij bezoeken maar onder begeleiding van een gids ziet u veel meer!

Op de vierde zondag van mei tot september laat de gids u kennis maken met de gemeentelijke museale collectie en de kunstcollectie. In de Anna Pierskamer bewondert u de 3D-visualisatie van de bouwhistoriek van de late middeleeuwen tot vandaag. De kapel is ingericht in zuivere barokstijl, één van de zuiverst bewaarde voorbeelden in het Waasland

Afspraak op 26 mei, 23 juni, 28 juli, 25 augustus en 22 september om 15 uur aan de toegangspoort.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer