2
Kristof Pieters

Ook gemeenteraad betreurt sloop feestzaal Scala

Feestzaal Scala sloot recent definitief de deuren. De oude cinema uit 1922 verdwijnt binnenkort onder de sloophamer om plaats te maken voor appartementen. Bruno Stevenheydens (Beveren 2020) vroeg op de gemeenteraad of de sloop niet voorkomen kan worden.

Schepen van Stedenbouw Boudewijn Vlegels (N-VA) betreurt de geplande sloop eveneens. “Maar het gebouw staat niet op de inventaris van bouwkundig erfgoed of een andere beschermingslijst. Er is dus geen enkel argument om iemand te gijzelen als hij dat gebouw wil verkopen”, zegt Vlegels. “Niet de gevel maar vooral de zaal is waardevol. Het is echter bijzonder moeilijk om daar een andere bestemming aan te geven.”

Het gemeentebestuur is intussen wel bezig met de opmaak van een inventaris van waardevolle gebouwen. “We zullen die lijst doorgeven aan de hogere overheid zodat deze eventueel procedures kan opstarten tot bescherming”, zegt de schepen nog.

2
Kristof Pieters

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudolf Dòczi

    In het buitenland zie dergelijke gebouwen en ook onder geen bescherming, en toch ....... weet men met zulke mooie herineringen altijd raad om tot een goed einde te brengen met creativiteit en renovatie ! Ik geef een voorbeeld: het oude stationsgebouw in st.niklaas gesloopt en sedertdien zijn er al verschillende nieuwe optrekken gerealiseerd, dergelijk zelfde gebouw heb ik gezien in Duitsland is volledig GEMODERNISEERD, doch het gebouw is blijven bestaan tot op vandaag !

  • PAOLA DE PUYSSELEYR

    Zo waardevolle gebouwen zouden allang op de lijst moeten staan spijtig dat er nu maar enkele wakker worden in gemeentebestuur Beveren moet daar meer zorg voor dragen straks zijn alle mooie panden veranderd in appartementen

Lees meer