8
Kristof Pieters

Roemeense familie heeft met caravan klapband op snelweg… en rijdt tegen slakkengangetje verder met reservewiel

Met gevaar voor eigen leven heeft een Roemeense familie dinsdag met een half stuk gereten caravan zijn weg verdergezet op de autosnelweg E17. Ter hoogte van Waasmunster was er een gat in de bodem geslagen door een klapband. De chauffeur legde echter snel een reservewiel op en zette de tocht tegen een slakkengangetje verder.

Het opmerkelijke ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen. Ongeveer een kilometer voorbij de oprit Lokeren op het grondgebied van Waasmunster kreeg een Roemeense familie af te rekenen met een klapband aan hun caravan. De familie was vanuit hun woonplaats in Engeland op weg naar hun geboorteland om er de vakantie door te brengen. Door de klapband werd er een gat in de bodem van de aftandse caravan geslagen. Een deel van de inboedel viel door het gat en kwam verspreid terecht over de drie rijstroken van de E17.

Slakkenvaart

De chauffeur kon zijn voertuig gelukkig wel nog veilig op de pechstrook tot stilstand brengen. Hij verwisselde snel de kapotte band en vertrok met een reservewiel waar amper druk op zat. Ruim 20 kilometer verder, net voor het parkeerterrein in Kruibeke, kon een ploeg van de federale wegpolitie de familie, die tegen een slakkenvaart van 30 kilometer per uur op de snelweg reed, van de baan plukken.

Ze werden naar de snelwegparking afgeleid waar de politie de chauffeur aan de tand voelde. De man deed eerst alsof hij van niks wist maar na confrontatie met foto’s die de politie had genomen van de brokstukken en het achtergelaten wiel, ging de chauffeur door de knieën. Hij gaf toe dat hij doorgereden was en niet goed wist wat te doen. De politie stelde een proces-verbaal op. Vermoedelijk zal hij ook opdraaien voor de kosten van de opruimwerken. Op de snelwegparking ondernam de chauffeur een poging om de band van het reservewiel op te pompen maar de druk bleef laag, vermoedelijk door een lek. Bovendien bleek  de caravan ook zwaar overladen. Deze was volgestouwd met materiaal, zelfs kamperplanten. De politie besliste daarom een takelwagen op te roepen om het vehikel weg te slepen. Pas als het teveel aan inboedel verwijderd is, zal de familie haar reis richting Roemenië verder kunnen zetten.

Het incident veroorzaakte in Waasmunster wel een lange file in de richting van Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse om de inboedel en brokstukken van de snelweg te verwijderen. Door het gat van de caravan waren namelijk heel wat persoonlijke spulletjes, vooral cosmeticaproducten, op het wegdek beland. 

8
Kristof Pieters
8 klapband caravan
Kristof Pieters klapband caravan
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ro butzen

    maar die mogen doorrijden...

  • DIRK RASSCHAERT

    Die camionette hangt toch ook redelijk laag volgens mij!? Laten controleren, niet rijwaardig, blokkeren! Roemenen, zoals in Roma? Toch geen "vluchtelingen" die nu eens op verlof gaan naar waar hun leven "bedreigd" werd en wordt?

Lees meer