8
Kristof Pieters

Trein ramt vrachtwagen op overweg: oplegger meegesleurd maar geen gewonden

Op een spoorwegovergang in de Ploegweg in de Waaslandhaven is vrijdagmiddag een vrachtwagen aangereden door een trein. De chauffeur was gelukkig al met zijn trekker over de overweg heen op het moment van de impact zodat enkel de oplegger werd meegesleurd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde op een overweg die niet bewaakt is met slagbomen, enkel met een bel- en lichtsignaal. De Hongaarse chauffeur werd op de Ploegweg verblind door de laagstaande zon en had de signalisatie van de overweg niet opgemerkt. De locomotief, die één wagon met een gevaarlijke lading trok, ramde de oplegger die door de hevige klap losschoot van de trekker en grotendeels opengereten werd. Gelukkig was de vrachtwagen niet geladen, maar de ravage was behoorlijk groot. De ketelwagen met het chemisch goedje sloeg niet lek bij de aanrijding. De locomotief raakte wel beschadigd maar het kwam niet tot een ontsporing.

De truckchauffeur heeft veel geluk gehad. Zijn trekker bleef intact en hij liep dus geen verwondingen op. De oplegger werd wel een eindje meegesleurd en moest getakeld worden. De brandweer kwam ter plaatse om de wagon te controleren en de brokstukken op te ruimen.

8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer