Kristof Pieters

Twee zwarte gordels 2e Dan bij Judoclub Beveren

De Koninklijke Judoclub Beveren mag twee zwarte gordels 2e Dan vieren. Femke De Bruyn, studente aan de Topsportschool, werd onlangs bevorderd tot zwarte gordel 2e Dan. Na haar 2e plaats bij de Seniors op de Provinciale Kampioenschappen in Kruishoutem en de 2e plaats op de Vlaamse kampioenschappen in Tielt, is dit de zoveelste mijlpaal in haar nog jonge carrière. Maar eerst wacht nog de Nationale titelstrijd die plaats vind in Antwerpen. De 8 beste judoka’s van het land kampen daar voor de Belgische Senior titel. Als eerste jaar junior (18 jaar) is het al een hele prestatie om zich te kunnen meten met de Belgische top.

Ook Tom De Vadder slaagde in het examen van zwarte gordel 2e Dan. Eerst heeft hij de nodige competitiepunten moeten maken om tot het examen toegelaten te worden. Op het examen verliep alles naar wens en wierp de intense voorbereiding zijn vruchten af. Tom is een vaste waarde in de competitieploeg van de Beverse Judoclub die uitkomt in 2e Divisie. Bovendien is hij één van de jeugdtrainers in de club.

Beide judoka’s kijken nu al uit naar het volgende doel; het behalen van de 3e Dan graad. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer