VIDEO. Vrachtwagens botsen (nog maar eens) in Beverentunnel

In de Beverentunnel zijn dinsdag twee vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen, het zoveelste ongeval op rij op deze plek. Eén chauffeur raakte zwaargewond. De takeling verliep moeizaam want één van de vrachtwagens was geladen met een rol staal van 29 ton.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het midden van de tunnel richting Stabroek merkte de chauffeur van een transportfirma uit het Oost-Vlaamse Zomergem een file te laat op. Hij reed daardoor frontaal in op zijn voorligger. De man raakte daarbij zwaargewond, zijn Waalse voorligger, waar hij op inreed, raakte licht gewond. De ravage was groot. De oplegger van de aangereden vrachtwagen schoot door de klap los van de trekker. Bovendien was dat de aanrijdende truck ook nog eens geladen was met een loodzware rol staal van maar liefst 29 ton die door de klap verschoven was. Dit zorgde ervoor dat het takelen van de verhakkelde trucks erg moeizaam verliep. Na afloop moest de rijbaan nog opgekuist worden. Het duurde ruim 3 uur vooraleer de weg weer vrijgemaakt kon worden. Het verkeer in en rond de Waaslandhaven ondervond dan ook zeer veel hinder.

Net als alle andere ongevallen op deze plek ging het ook dit keer om een kop-staartaanrijding doordat vrachtwagens in de tunnel moesten vertragen. Vlak aan de uitgang van de Beverentunnel bevindt zich de afrit voor het Deurganckdok. Hierdoor stremt het verkeer regelmatig waardoor er zich in de tunnel ongevallen voordoen. De problematiek werd recent nog aangekaart in de Beverse gemeenteraad. Bruno Stevenheydens (Beveren 2020) maakt zich zorgen over de veiligheid. “De Beverentunnel is oververzadigd en de afrit situeert zich te kort na de uitgang van de tunnel. Kan hier niks op korte termijn aan gedaan worden?” vraagt hij zich af.

Volgens schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) deelt het college de bezorgdheid. “Maar deze weg valt niet onder onze bevoegdheid”, reageert hij. Stevenheydens vindt echter dat het college wel suggesties kan doen. “Het gaat hier tenslotte om een belangrijke verbindingsweg op ons grondgebied waar ook veel inwoners gebruik van maken om naar Fort Liefkenshoek te rijden. Een flitspaal zetten voor de tunnel kan misschien al veel soelaas brengen.”

6 De chauffeur van één van de vrachtwagens raakte bij het ongeval gewond.
Kristof Pieters De chauffeur van één van de vrachtwagens raakte bij het ongeval gewond.
6 Door de klap verschoof de lading, een rol staal van 29 ton.
Kristof Pieters Door de klap verschoof de lading, een rol staal van 29 ton.
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters

Tot overmaat van ramp botste omstreeks 14.30 uur een Italiaanse vrachtwagen op zijn voorligger op de R2 richting Gent, net voor het knooppunt Beveren. Er vielen bij dit ongeval gelukkig geen gewonden, maar de Italiaanse truck raakte wel zodanig beschadigd dat hij getakeld moest worden. Dit zorgde voor extra verkeershinder. 

6
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer