Dit herenhuis in de Mechelsestraat krijgt een restauratie en wordt onderverdeeld in vier wooneenheden.
vertommen Dit herenhuis in de Mechelsestraat krijgt een restauratie en wordt onderverdeeld in vier wooneenheden.

102.000 euro voor restauratie van onbewoonbaar herenhuis in Mechelsestraat

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent 102.212,83 euro toe voor de restauratie van een herenhuis in de Mechelsestraat in Leuven. Het gaat meer concreet om een monument dat beschermd is sinds maart 1998.

Het herenhuis in de Mechelsestraat werd gebouwd op het einde van de 18de en het begin van de 19de eeuw. In het tweede kwart van de 19de eeuw werd het pand nog uitgebreid met een haaks aansluitende woonvleugel. Helaas werd het herenhuis ondertussen onbewoonbaar verklaard maar er zit beterschap aan te komen want minister Matthias Diependaele (N-VA) tast in de geldbuidel voor een restauratie.

“Ik ben blij dat dit onbewoonbaar verklaarde pand dankzij deze premie van 102.212,83 euro een nieuwe toekomst krijgt en heringericht wordt tot vier wooneenheden”, zegt minister Diependaele. “Het neoclassicistisch burgerhuis wordt volledig gerestaureerd. Het volledige exterieur en interieur wordt aangepakt en de bepleisterde gevels worden opgewaardeerd. De fraaie binnentrap blijft ook behouden en wordt geïntegreerd in het nieuwe concept. Het schrijnwerk tot slot wordt opnieuw aangebracht naar het historisch model.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mieke Dauwe

    Da's mooi! Overigens niet de eerste maal dat N-VA over de brug komt om goede Leuvense projecten te steunen.

Lees meer