KU Leuven 80ste in QS World University Rankings

De KU Leuven prijkt op de 80ste plaats in de QS World University Rankings en blijft zo de hoogst gerangschikte Belgische universiteit in deze lijst. In vergelijking met vorig jaar stijgt de KU Leuven één plaats. De universiteit scoort vooral goed voor de parameters ‘citations per faculty’ en ‘academische reputatie’.

Rector Luc Sels nam dit jaar op krukken deel aan de stoet van de togati in Leuven.
Vertommen Rector Luc Sels nam dit jaar op krukken deel aan de stoet van de togati in Leuven.

De QS World University Rankings worden sinds 2004 elk jaar gepubliceerd. De ranglijst wordt opgesteld op basis van verschillende parameters waaronder de academische reputatie die gebaseerd is op de mening van meer dan 94.000 academici van over de hele wereld. Ook het gemiddeld aantal ‘citations per faculty’ en het gemiddeld aantal studenten per academisch personeelslid wordt mee in rekening gebracht. Verder telt ook het aandeel internationale onderzoekers en internationale studenten mee. De KU Leuven eindigde uiteindelijk op de 80ste plaats en dat is één plaats beter in vergelijking met vorig jaar. Rector Luc Sels toont zich een tevreden man. “Ik ben trots dat het werk van onze onderzoekers en onze sterke academische reputatie tot ver buiten de landsgrenzen bekend zijn”, klinkt het. “Het bevestigt ook dat we met ons ‘Strategisch Plan’ op de goede weg zijn.”

Hieronder nog de top tien van de QS World University Rankings:

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2. Stanford University

3. Harvard University

4. University of Oxford

5. California Institute of Technology (Caltech)

6. ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)

7. University of Cambridge

8. University College London

9. Imperial College London

10. University of Chicago

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer