2 AB InBev levert nu ook gezuiverd afvalwater voor de planten in het provinciedomein in Kessel-Lo.
vertommen AB InBev levert nu ook gezuiverd afvalwater voor de planten in het provinciedomein in Kessel-Lo.

Exclusief voor abonnees

Nu ook ‘brouwerijwater’ van Stella Artois voor planten in provinciedomein Kessel-Lo: “Stad Leuven haalde al 1 miljoen liter op sinds begin juni”

De stad Leuven is al vaste klant bij de brouwerij van Stella Artois en nu gaat AB InBev ook gezuiverd afvalwater leveren aan het recreatiedomein in Kessel-Lo. Om de planten te gieten, uiteraard, en dat zal nodig zijn met de hittegolf. “Wij recycleren water uit ons productieproces en we zijn trots dat we het op deze manier kunnen teruggeven aan de natuur”, zegt Alexander Soenen, brouwerijdirecteur in Leuven.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mia Boets

    Goed idee

  • Kris Mertens

    De boeren mogen geen water meer uit de Dijle halen, omdat Inbev zijn water niet meer in de Dijle loost . Zij moeten nu met hun tractor in Leuven gaan halen bij Inbev. Dat noemt men een win-win! Wat is het volgende? Een buizensysteem aanleggen naast de Dijle om het water te verdelen?

Lees meer