ANP XTRA

Tien maanden cel voor oplichter die wagen verduisterde

Een 44-jarige man is bij verstek veroordeeld tot tien maanden cel en 1.600 euro boete. Tussen eind november 2017 en eind januari 2018 verduisterde hij in Bierbeek een Ford Mondeo, bovendien nam hij voor deze transactie een valse naam aan.

De veertiger - die niet aanwezig was tijdens de zitting - had zich voorgedaan als de werknemer van een Pools bedrijf dat de Ford in kwestie ter waarde van 4.132 euro zou aankopen. Hij nam de wagen en daarbijhorende factuur in ontvangst en beloofde om spoedig te betalen. Daar kwam niets van in huis. Na contact te hebben opgenomen met het Poolse bedrijf, werd het de verkoper duidelijk dat hij werd opgelicht. 

“De handelswijze van de beklaagde getuigt van een herhaalde oneerlijke ingesteldheid, waarbij hij het vertrouwen van de mensen schaadt met eigen geldgewin als enige doel. De maatschappij moet beschermd worden tegen dergelijke handelswijze”, was de strafrechter van oordeel. De man, zonder bekend adres, kreeg tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Hij moet ook 4.132 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer