Eric Goens reed te snel over E40.
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews Eric Goens reed te snel over E40.

Tv-maker Eric Goens (50) vindt snelheidsboete te streng, rechter houdt voet bij stuk

Tv-maker Eric Goens (50), bekend van programma’s als Bargoens en Het Huis, is in de Leuvense rechtbank veroordeeld voor overdreven snelheid. 

Goens reed vorige zomer op 29 juli in zijn Audi Q7 met 181 kilometer per uur over de E40 in Bierbeek. De snelheid werd gecorrigeerd naar 170 kilometer per uur. Dat kwam Goens te staan op 480 euro boete, de helft met uitstel en 30 dagen rijverbod, waarvan 10 dagen met uitstel gedurende drie jaar. Goens was niet akkoord met die straf en tekende hoger beroep aan. 

Hij verwees naar zijn blanco strafregister en dat het rijverbod problematisch zou zijn voor zijn werk. De rechter hield voet bij stuk en verklaarde het beroep ongegrond. 

72 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim CLAES

    als je je wagen nodig hebt voor je werk, is dat een reden te meer om je te gedragen achter het stuur. ,elke dag zie ik idioten mij voorbijvliegen die denken dat ze kunnen rijden met een auto. rijden is een kunst, blijven rijden ook. en als je dan kiest om je te verplaatsen met een tank zoals een Q7, ben je een gevaar voor de tegenpartij.nog een reden om je te gedragen.

  • Jan Deman

    onnozelaar, de rechter had het moeten verdubbelen.

Lees meer