2 Raf Loyen, echtgenote Suzanne Gaens en hun twee zoontjes Gust en Kamiel. Ze laten alles achter in Bilzen en vertrekken naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes uit te baten.
Karolien Coenen Raf Loyen, echtgenote Suzanne Gaens en hun twee zoontjes Gust en Kamiel. Ze laten alles achter in Bilzen en vertrekken naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes uit te baten.

Bilzers gezin verhuist naar Zuid-Frankrijk om B&B uit te baten: “Meer tijd voor de kinderen en een rustiger leven”

Raf Loyen (40) en echtgenote Suzanne Gaens (42) uit Bilzen maken hun droom, een chambres d’hôtes in het buitenland, waar. Het gezin met twee kindjes van 5 en 2 jaar heeft zijn huis verkocht en trekt naar Monségur, een dorpje in het zuidwesten van Frankrijk. In een oude dorpsschool zullen ze de B&B ‘A la Vieille Ecole’ uitbaten. “We willen meer tijd besteden aan de kinderen én een rustiger leven.”

Monségur ligt in het groene departement Les Landes, op 40 kilometer van Pau en op goed 100 kilometer van Biarritz. Daar willen Raf - die een vaste job bij het stadsbestuur van Bilzen opzegt - en Suzanne - die haar hostessenbureau heeft verkocht - een nieuw leven beginnen. Zeven jaar geleden gingen ze bij onze zuiderburen al kijken naar geschikte panden om een B&B te runnen. “We vonden het huis van onze dromen maar niet”, zegt Raf Loyen. De jaren gingen voorbij. Raf en Suzanne stichtten een gezin: Gust, een jongen uit Uganda, werd geadopteerd. En twee jaar geleden werd Kamiel geboren. 

Het plan voor een B&B bleef sluimeren, tot het koppel op het internet bij toeval op een al bestaande chambres d’hôtes in Monségur uitkwam. Die stond te koop. “We trokken naar ginder en logeerden vier dagen in de B&B. We waren meteen verkocht. Het was liefde op het eerste zicht”, bekennen Raf en Suzanne. “A la Vieille Ecole, een kleinschalig gastenverblijf met drie kamers, ligt in een oase van rust. Het is nog een authentiek gebouw, verkeert in een goeie staat en straalt de sfeer uit waar we op zoek naar waren: een gemoedelijke, familiale en charmante plek.”

Doordacht

Voor Raf en Suzanne is het springen in het diepe, maar ze zijn niet over één nacht ijs gegaan. “We hebben alles goed doordacht en wel honderd keer berekend. We nemen een B&B over die goed draait. Financieel zit het snor. Verbouwingen zijn zeker niet nodig. Het Frans is ook geen probleem. We moeten ons wel de cultuur en levenswijze van ginder eigen maken, maar we leggen makkelijk contacten met mensen. Oké, in het hoogseizoen zullen we hard moeten werken, maar in de herfst en winter bepalen we onze eigen agenda. Wat we verdienen, investeren we terug in ons leven. Ginder zullen we midden in het groen wonen, de kinderen gaan naar de dorpsschool.”

Meer info: www.alavieilleecole.eu

2 Vier dagen logeerde het gezin van Raf Loyen en Suzanne Gaens met hun twee kinderen in de voormalige dorpsschool. Ze waren meteen verkocht en zullen daar straks een B&B uitbaten.
Benoit De Freine Vier dagen logeerde het gezin van Raf Loyen en Suzanne Gaens met hun twee kinderen in de voormalige dorpsschool. Ze waren meteen verkocht en zullen daar straks een B&B uitbaten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer