Bruno Steegen was na de stembusgang in oktober al even burgemeester en ambieert die post opnieuw uitgesproken.
Mine Dalemans Bruno Steegen was na de stembusgang in oktober al even burgemeester en ambieert die post opnieuw uitgesproken.

Bruno Steegen weet waar hij in Bilzen wil staan: “Ik ga voor de sjerp!”

Nee, de grootste is hij niet geworden in Bilzen. Maar met 10 zetels doet Bruno Steegen het wel 3 zetels beter dan in oktober. En het is duidelijk dat hij met 4.084 naamstemmen opnieuw burgemeester wil worden.

Het heeft wat geschommeld doorheen de dag voor Beter Bilzen. De partij kreeg volgens tussentijdse, officieuze resultaten eerst 9 zetels. Dat werden er al snel 10, om vervolgens weer lange tijd naar 9 te zakken. Maar kijk, afklokken doen Steegen en co dan toch op 10, meteen het sterkste resultaat ooit van een liberale partij in Bilzen. En zo mogelijk nog sterker: Steegen zet een persoonlijke score van 4.084 stemmen neer, wat ruwweg 1.500 stemmen méér zijn dan in oktober.

Mooie adelbrieven, en dan werpt de vraag zich al snel op wat hij nu wil gaan doen. Toen hem de vraag gesteld werd of hij zichzelf als schepen zag functioneren onder Johan Sauwens, wiens partij Trots op Bilzen de grootste blijft, klonk het nog dat dit “niet aan de orde is”. Wat later liet hij zijn achterban horen wat wél aan de orde is: “Ik ga voor de sjerp”, klonk het tot twee keer toe. Gevolgd door een zee van gejuich.

Hoe Steegen dat ziet gebeuren, moet nog blijken. Maar één gegeven staat al vast: met Vlaams Belang zal hij niet samenwerken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer