2 Jetro Thijs is 8 jaar en speelt de hoofdrol in kinderopera N.E.R.O!. Hier met Dirk Van Vaerenbergh die mee de regie doet en acteur is in de opera.
Benoit De Freine Jetro Thijs is 8 jaar en speelt de hoofdrol in kinderopera N.E.R.O!. Hier met Dirk Van Vaerenbergh die mee de regie doet en acteur is in de opera.

Jetro (8) speelt hoofdrol in
kinderopera op kasteel Alden Biesen

Dit weekend maar ook op maandag en dinsdag volgende week wordt tijdens de Zomeropera Alden Biesen een kinderopera opgevoerd: N.E.R.O!, wat staat voor ‘Never Ending Rossini Opera!’ In het spektakel speelt Jetro Thijs, een 8-jarige jongen uit Bilzen, de hoofdrol.

Nog een goeie week en de Zomeropera editie 2019, een jaarlijks terugkerend event op de binnenkoer van het kasteel Alden Biesen in Rijkhoven (Bilzen), is voorbij. Jetro Thijs speelt de hoofdrol in de kinderopera N.E.R.O! Maar zingen doet hij niet. In de acht voorstellingen die op de affiche staan, danst hij als een hinde en moet hij acteren. “Als danser is hij een natuurtalent”, reageerde Veronique Lenaerts, die samen met Dirk Van Vaerenbergh de regie doet en meedoet in de kinderopera.

Nieuw talent

Veronique nam ook de choreografie voor haar rekening. Welgeteld zestien kinderen die bij haar les volgen, dansen in de opera op kindermaat. Naast het danstalent van Jetro heeft ze bij hem ook een nieuw talent ontdekt. “Hij kan ook goed acteren en dat is voor mij een openbaring”, bekent ze. “Ik dans en acteer graag”, reageert Jetro Thijs. “Ik moest wel veel tekst van buiten leren. Daar ben ik weken mee bezig geweest.” 

In de voorstelling wordt Jetro door zijn ouders naar z’n oma en opa gebracht. Toen ze wegreden, besefte hij dat de lader van z’n iPad nog in de auto lag. Z’n opa vindt op zolder een doos met heel wat kabels, maar de juiste vindt hij er niet. Jetro vindt wel een boek waarin over Lontano (Italiaans voor ‘een ver land’) wordt geschreven. Hij gaat op zoek naar dat verre land. Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen, maar hij komt toch aan in Lontano. Hij keert terug naar huis en is nog net op tijd om z’n verjaardag te vieren. 

Meer info over de kinderopera op www.zomeropera.be

2 Jetro Thijs is 8 jaar en speelt hoofdrol in kinderopera N.E.R.O!. Hier met Veronique Lenaerts en Dirk Van Vaerenbergh.
Benoit De Freine Jetro Thijs is 8 jaar en speelt hoofdrol in kinderopera N.E.R.O!. Hier met Veronique Lenaerts en Dirk Van Vaerenbergh.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer