Kleine verkiezingen, grote aandacht: nu komt ook BDW ‘campagne voeren’ in Bilzen

Camera’s draaien, fotografen schieten plaatjes. Jawel, Bart De Wever is in Bilzen. Hij kwam er, samen met Jan Jambon en Zuhal Demir, de lokale N-VA-afdeling steunen.

De nationale N-VA-voorzitter verliet ’t Schoon Verdiep in Antwerpen even om lijsttrekker Wouter Raskin en lijstduwer Frieda Brepoels een laatste duw in de rug te geven, alvorens de Bilzenaar zondag opnieuw naar de stembus moet. 

2 Bart De Wever in Bilzen? Geen dagelijkse kost, en dus moet er geposeerd worden.
Karolien Coenen Bart De Wever in Bilzen? Geen dagelijkse kost, en dus moet er geposeerd worden.

De derde stembusgang in acht maanden is het intussen al voor dik 24.000 inwoners. De vorige gemeenteraadsverkiezingen werden immers ongeldig verklaard nadat er, volgend op een klacht van Johan Sauwens (Trots op Bilzen), onregelmatigheden vastgesteld waren.

“Ik kom de kandidaten in Bilzen een hart onder de riem steken”, aldus De Wever. “Of mijn komst hier zondag het verschil gaat maken? Ik weet niet of er nu plots meer mensen op N-VA gaan stemmen, nee.”

Helaas voor de Antwerpse burgemeester had hij het weer niet mee. Toen hij arriveerde, was het dan wel gestopt met regenen, maar veel volk was er niet meer op de markt. En bij wie er wel was, liepen de meningen over het bezoek uiteen. Uit de ene hoek klonk het dat het hoog tijd was voor De Wever om eens naar Bilzen te komen, terwijl een oudere dame riep dat hij maar terug naar Antwerpen moest keren. Of het bezoek dus enig verschil zal maken in het stemhokje? Dat zal zondag moeten blijken.

2 Bart De Wever, Zuhal Demir en Jan Jambon voeren mee campagne om de N-VA in Bilzen te steunen.
Karolien Coenen Bart De Wever, Zuhal Demir en Jan Jambon voeren mee campagne om de N-VA in Bilzen te steunen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer