2 Sylvain Moeremans is tegen de komst van het asielcentrum.
Photo News Sylvain Moeremans is tegen de komst van het asielcentrum.

Exclusief voor abonnees

Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcentrum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”

De vlammen zijn dan wel gedoofd, maar over het nakende asielcentrum blijven de tongen vurig in het Limburgse dorpje Grote-Spouwen. Ook na de brandstichting van afgelopen weekend spuwen inwoners openlijk hun gal tegen de komst van asielzoekers. “Dat iedereen die graag een asielcentrum vlak naast z’n deur heeft het dan nu maar zegt, hé. Benieuwd hoeveel handen omhoog gaan.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

146 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sonja Florkin

    Maar ergens vind ik het wel erg zeker nu Kerstmis nadert dat we zo onvriendelijk zijn

  • jeffrey de vlaminck

    Als ik de reacties hier lees lijkt een burgeroorlog in Europa wel heel dichtbij, rechts is tot alles in staat en links zal dit extremisme nooit toelaten. Hopelijk komen jullie kinderen ook ooit in deze situatie terecht !

Lees meer