Provinciale school Bilzen brengt 1230 euro bij
elkaar voor kinderen in kansarme gezinnen

Zeventien jongens en meisjes van de provinciale secundaire school uit Munsterbilzen (Bilzen) hebben praktisch een héél schooljaar lang acties gedaan om geld in te zamelen voor een goed doel.  Hun initiatieven brachten 1230 euro op, geld dat de leerlingen schenken aan Welbi. Wat staat voor Welzijn Bilzen, een feitelijke vereniging uit Groot-Bilzen. De laatste maakt het mogelijk dat de kinderen uit kansarme en kwetsbare gezinnen op een zinvolle en leuke manier kunnen genieten van activiteiten. Vandaag maakten ze in hun school het ingezameld bedrag over aan Welbi. “Met het geld komen we voor kinderen uit kansarme gezinnen tussen in de kosten voor uitstappen die we met hen organiseren naar de zee. Of we gaan een dag naar de zoo”, licht Gregory Jans van Welbi.

Acties

“We houden ook activiteiten rond Halloween of met carnaval”, vult hij aan. “En we geven de kinderen de kans deel te nemen aan initiatieven van de stad zoals onder andere de picknick in het park.” Om de 1230 euro bij elkaar te krijgen, hebben de leerlingen Future, een mini-onderneming op de school, opgericht. “We hebben steunkaarten verkocht om het startkapitaal voor de mini-onderneming bij elkaar te krijgen”, horen we van de leerlingen die deel uitmaken van het schoolbedrijfje. “We kochten grondstoffen in en maakten er allerlei producten van. Zo stelden we kerstpakketten samen en maakten knutselwerkjes die we op en buiten de school aan de man brachten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer