Tijdens het Schots Weekend op en rond kasteel (domein) Alden Biesen zorgen pipebands uit héél Europa voor doedelzakmuziek.
TONY VAN GALEN Tijdens het Schots Weekend op en rond kasteel (domein) Alden Biesen zorgen pipebands uit héél Europa voor doedelzakmuziek.

Schots Weekend op en rond Alden Biesen

Het Schots Weekend gaat opnieuw door op en rond het kasteel (domein) en landcommanderij Alden Biesen in Rijkhoven bij Bilzen. De Schotse hoogdagen vangen aan op vrijdag 13 en eindigen op zondag 15 september. Traditioneel tonen doedelzakbands uit Schotland, Engeland, Wales en landen op het Europese vasteland wat ze muzikaal in hun mars hebben. Ook drumbands en dansers zijn van de partij. Een meerwaarde op het Schots Weekends zijn de folkmuzikanten. Zo viert de folkgroep Rum z’n 50ste verjaardag tijdens het Schots Weekend. Bovendien kon de organisatie van het Schots evenement al twee héél bekende folkgroepen vastleggen: de Holbaek Pipe Band uit Denemarken en The City of Discovery Pipe Band uit Schotland.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer