2 Johan Sauwens van Trots op Bilzen schudt de hand van een aanhanger.
Mine Dalemans Johan Sauwens van Trots op Bilzen schudt de hand van een aanhanger.

Stemmenkampioen Johan Sauwens troeft Bruno Steegen af in Bilzen

Johan Sauwens (Trots op Bilzen) is de stemmenkampioen in Bilzen met 6.887 voorkeurstemmen. Ook Bruno Steegen (Beter Bilzen) behaalt een goede persoonlijke score van 5.526 voorkeurstemmen. Dat blijkt uit de officiële resultaten met 13 van de 13 telbureaus geteld.

Trots op Bilzen is met 12 zetels de grootste partij, ondanks de winst van Beter Bilzen naar 10 zetels. Ook op het vlak van voorkeurstemmen haalt Sauwens de bovenhand, wat een rol kan spelen als de twee winnende partijen samen een coalitie vormen. Beide 'kanseliers' willen immers de burgemeesterssjerp.

Naast Sauwens deed ook Limburgs gedeputeerde Inge Moors het goed voor Trots op Bilzen. Zij geraakte als lijstduwer verkozen met 2.614 voorkeurstemmen. N-VA-lijsttrekker Wouter Raskin behaalde 1.976 naamstemmen, terwijl voormalig burgemeester Frieda Brepoels als lijstduwer 1.108 voorkeurstemmen kreeg. Annick Ponthier (Vlaams Belang) kreeg 2.452 voorkeurstemmen van de Bilzense kiezer. Guy Swennen (Bilzen Bruist) en Johan Danen (Groen) moeten het respectievelijk met 802 en 614 naamstemmen doen.

Nieuwe verkiezingen afgedwongen

Johan Sauwens, die bij de Raad van State nieuwe verkiezingen afdwong, behoudt met Trots op Bilzen (33,8 procent) zijn 12 zetels. Burgemeester Bruno Steegen wint met Beter Bilzen 3 zetels, waardoor zijn partij met 27,5 procent van de stemmen op 10 zetels uitkomt. N-VA (12 procent) gaat van 6 naar 3 zetels, terwijl Vlaams Belang (13,8 procent) 2 zetels wint en op 4 zetels komt. Bilzen Bruist (7,4 procent) houdt 1 van zijn 2 zetels over. Groen (5,5 procent) behoudt zijn enige zetel in de gemeenteraad.

2 Johan Sauwens brengt zijn stem uit. Hij behoudt met Trots op Bilzen (33,8 procent) zijn 12 zetels.
BELGA Johan Sauwens brengt zijn stem uit. Hij behoudt met Trots op Bilzen (33,8 procent) zijn 12 zetels.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    Bravo Annick, gefeliciteerd, uw doelstelling gehaald !

  • Guido neerinckx

    Zou een goede voorzitter kunnen zijn van CD&V. Heel wat beter dan die temerige Beke. Is een echte vechter,laat zich niet doen.Maakt ook Jambon en De Wever belachelijk.

Lees meer